вторник, 2 апреля 2024 г.

Онлайн виставка творчих робіт молоді з аутизмом до 2 квітня 2024 "Вперед. В майбутнє. Вгору! - 2024"

 До 2 квітня, Всесвітнього дня інформування про аутизм, проводиться багато різноманітних заходів. Запорізька спільнота долучається до інформаційних заходів з 2016 року. Немає кращих, або гірших заходів, ми не проводимо між собою змагання, треба збагнути, що ми будемо наближатись до нашої мети тоді, коли у кожному куточку нашої України будуть знать про аутизм або розлад аутистичного спектру (РАС), громадяни будуть проінформовані хто має працювати з дітьми/молоддю та людьми з аутизмом, і буде достатньо фахівців, які будуть знати ЯК допомогти кожній дитині з аутизмом. 

Нажаль, статистика невтішна, з кожним роком до них звертаються все більше і більше батьків з дітьми 1,5- 2 роки. Проблема не в гіпердіагностиці, проблема дійсно існує. 

Тим не менш, наш онлайн захід до 2 квітня 2024 року - Всесвітній день інформування про аутизм ГО "Аутизм. Свідоме батьківство" вирішило присвятити підліткам та молодим людям з аутизмом, які проживають у м. Запоріжжя та області, і дехто з них відвідує нашу #Студія_соціалізації_молоді_з_аутизмом. 

  Наша онлайн виставка містить в собі роботи різних дітей та молодих людей з аутизмом. Ключове у попередньому реченні - РІЗНІ, і ви самі у цьому впевнитесь, переглядаючи роботи наших учасників онлайн виставки.    

Захарченко Ярослав, 13 років, 






Сільченко Ярослав - 17 років







Іванов Микита - 17 років








Гнатюк Захар - 16 років Подобається малювання, особливо тварин та птахів. Займається плаванням, настільним тенісом, полюбляє різні активності. Залюбки допомагає по домогосподарству та обожнює готувати різні страви






Біньковський Максим - 12 років - Максим любить малювати та ліпити з пластиліну. Також він із задоволенням катається на скейтборді та велосипеді.



Острогляд Вікторія - 13 років, учениця 6 класу, Запорізької гімназії 41. Подобається малювати своїх вигаданих істот - різних ботів, ліпити їх з солоного тіста.  Мріє стати кінологом і завести собачку. 





Плотнікова Софія - 9 років -  Учениця 3 класу Запорізької гімназії 41. Улюблене хобі: поробки, брелоки з пластику, зроблені на 3D ручці. Полюбляє речі зроблені своїми руками, приймає участь у майстер класах по виробленню свічок, мила, декору, прикрас. 



Пришутов Олексій - 22 роки. Захоплюється малюванням з раннього дитинства. Трохи пізніше з'явилось ще одне хобі - ліплення із пластиліну і із глини. Перша виставка відбулась у 2017 році. Друга у 2019 і на ній вже були представлені роботи і інших дітей. За цей період Льоша закінчив школу, потім і коледж за спеціальністю дизайн. Наразі сподівається знайти роботу, пов'язану саме з творчістю.







Дякуємо за перегляд першої частини нашої онлайн виставки творчих робіт дітей та молоді з аутизмом. Будемо раді підтримці нашим учасникам, яку можна висловити у коментарях.  Обов'язково загляніть до другої віртуальної зали (частина 2) нашої віставки! 

Онлайн виставка є часткою активностей проєкту "Будуємо майбутнє тут і зараз" що реалізується в рамках Проєкту «Криза в Україні: Реагування та відновлення з урахуванням потреб людей з інвалідністю під керівництвом та за координації організацій осіб з інвалідністю (2-га фаза)» реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки Європейського форуму інвалідності (EDF) та Християнської місії незрячих (СBM).



Комментариев нет:

Отправить комментарий